dimecres, 14 de novembre del 2012

Diari d'una campanya en primera persona (IV)

Reprenem el fil en dimarts al matí i la parada que junt a Lluc Salellas vam fer al Mercat del Lleó. La rebuda de la gent en la línia del  que ens hem anat trobant els darrers dies: complicitat, intercanvi d'opinions, us tornaré a votar com a les municipals, etc... Molt i molt bé aquest exercici diari de trepitjar el carrer, de parlar amb la gent i d'explicar i aclarir els dubtes que puguen tenir. Al vespre vaig anar a Sant Gregori a fer una xerrada/presentació del projecte de la CUP i del programa que presentem. Tot i ser un poble petit en el que a dia d'avui encara no tenim nucli de la CUP, l'acte va ser de molta utilitat per poder donar a conèixer la CUP i entrar en contacte amb els veïns i veïnes del municipi. 



Després de l'acte vaig tornar a Girona per incorporar-me a la tancada que d'altres companys estan duent a terme a l'ajuntament de Girona. Així, de manera coordinada, un gran nombre de municipis on la CUP té regidors i regidores, van veure com la nostra militància ocupava els ajuntaments durant una nit amb la intenció de denunciar que la democràcia i les institucions, començant pels ajuntaments, estan segrestades pels mercats i els bancs. Una denúncia que es va dur a terme a Mataró, Sant Cugat, Vilanova i la Geltrú, Vic, Vilafranca del Penedès, etc.. i que va servir també per donar el tret de sortida a les accions que a l'endemà, 14N dia de vaga general, la CUP i l'esquerra independentista durien a terme arreu del territori. 



Pel que fa a la jornada de vaga dir que la sensació que em queda és que a nivell de mobilització al carrer va ser tot un èxit però que comencem a tenir un problema quan aquells que es mobilitzen a la tarda en les manifestacions no fan vaga durant el dia. És decebedor veure tants comerços oberts en un dia de vaga, saber que tants companys de feina no ha fet vaga, etc. Siga com siga, el que és evidentment és que la gent, el poble, no hi està gens d'acord amb les mesures neoliberals dels governs de CiU i PP. A Girona durant el matí es van fer una sèrie de  piquets que van recórrer els carrers de la ciutat. A les 10.30h. la COS,  la CUP i Arran organitzàrem un esmorzar popular davant la Cambra de Comerç de la ciutat per denunciar les darreres paraules del seu president en què demanava als treballadors "treballar més i cobrar menys". L'esmorzar es va desenvolupar al mig de la Gran via. Després, junt als companys de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, vam anar a la seu de Caja Madrid/Bankia per denunciar una vegada més el drama dels desnonaments i la situació que les entitats bancàries han provocat respecte al dret a l'habitatge. A les 12h. vam anar a la plaça del Lleó on començava la manifestació anticapitalista que un any més va ser tot un èxit i que va recórrer els carrers de l'Eixample gironí per acabar altra vegada davant la Cambra de Comerç. Finalment, la manifestació de la vesprada a Girona va ser tot un èxit amb una assistència d'unes 15.000 persones i un molt nombrós bloc anticapitalista i de l'esquerra independentista.


Avui el dia també serà complet. Al matí aniré amb en Lluc Salellas a fer diferents entrevistes i participar en el xat en directe del Diari de Girona. Al migdia participarem en una assemblea oberta a la facultat d'educació de la UdG amb els estudiants. Finalment al vespre participaré en l'acte central de la CUP a Salt a les 20h. a la Biblioteca municipal.


Us deixe una sèrie de novetats publicades els darrers dies a la xarxa que poden ser del vostre interès:



Entrevista a Lluc Salellas a TV Girona



Vídeo campanya de la CUP on participen els nostres regidors