diumenge, 11 de novembre del 2012

Diari d'una campanya en primera persona (II)

Segona entrada monotemàtica. I reprenem el relat on el vam deixar divendres. La vesprada del divendres 9 el vam dedicar a diverses coses. Primer vam fer parada informativa a la Rambla de Girona. Després vam anar al debat organitzat per la Xarxa pels Drets socials de Girona. En nom de la CUP va participar en Lluc Salellas. És d'agrair aquests debats on es convida tothom i no es silencia ningú amb l'excusa de no tenir representació parlamentària. Això, però, implica haver d'innovar en la forma de fer el debat, de ser creatiu per a què l'acte no s'acabe convertint en quelcom "infumable" per assistents i participants. En aquest sentit, la feina de presentador/moderador va ser encarregada al periodista gironí Dani Chicano el qual va fer una bona feina, defugint del paper del periodista presumptament imparcial. Pel que fa al debat, la veritat, i no voldria ara ser gaire prepotent, les intervencions d'en Lluc en nom de la CUP van ser les més completes i adients a tot allò que es proposava. Representants de partits com CiU, PSC o PP van quedar ven retratats tant per les "parrafades" buides de contingut i les contradiccions constants entre discurs i obra de govern i, aquesta sensació s'aguditzava quan comparaves el que deien amb el que proposava la CUP. Un fet que es demostra clarament en la nota que el centenar llarg d'assistents a l'acte van posar a en Lluc: un 7,4, sent així el més valorat de tots com es pot veure en la crònica que ha fet la Xarxa.

Abans que acabara l'acte vaig haver de marxar al Casal Independentista el Forn a presentar l'acte que organitzava aquesta entitat i la CUP sobre el la situació política actual al País Basc. L'acte que no era de campanya perquè ja estava organitzat molt abans que es convocaren les eleccions, va comptar amb la presència del periodista de Tolosa Martxelo Otamendi, director del diari Berria. Com sempre, molt interessant escoltar a algú com ell que en saben tant i que aportant més del que saben. 


El dissabte al matí el vam dedicar altre cop a fer una parada informativa. Aquesta vegada vam anar al mercat de la Devesa de Girona. Aquestes parades, la veritat, són molt interessants perquè t'ajuden a apropar-te a la gent que et consulta coses, t'explica la seua visió de la realitat, etc.. Finalment, la vesprada la vam dedicar a manifestar-nos pel país. Com cada any sempre que es pot ens vam apropar a Perpinyà per participar en els actes de cloenda del Correllengua i per denunciar el que significa encara a dia d'avui el Tractat dels Pirineus. La manifestació va comptar amb un nombrós bloc de la CUP i l'esquerra independentista i va acabar com sempre amb els parlaments corresponents i la despenjada de l'estelada gegant del castellet de Perpinyà. 
El matí el dedicarem a participar en l'acte que la CUP de Celrà organitza a la plaça de l'església