divendres, 9 de novembre del 2012

Diari d'una campanya en primera persona (I)

És la primera volta que em toca viure una campanya electoral des de tant aprop. La resta de vegades que o bé havia anat a la llista o bé havia participat en els actes, encartellades, etc.. sempre ho havia fet combinant la meua vida laboral amb la militant. Aquest cop, però, m'he vist obligat a agafar els 15 dies de permís a la feina perquè els recursos humans de la CUP arriben fins on arriben. Nosaltres no tenim diners per pagar empreses que ens encartellen, per exemple, i el factor humà és clau. Espere que els responsables polítics del departament d'ensenyament es dignen, si és que encara els queda dignitat, a enviar un substitut al meu institut i que tant els meus alumnes com companys puguen continuar amb normalitat la seua vida laboral i estudiantil malgrat la meua absència durant dues setmanes. 

Però anem al gra. Intentaré cada dia, si és que puc mantenir el ritme, explicar una mica la feina que s'està fent, els actes en què participem i les sensacions i percepcions que la campanya ens vagen aportant. Val a dir que des que la CUP va dir que es presentaria a les eleccions de manera oficial, la sensació de què estem més dins que fora del Parlament ha anat creixent. És més, a hores d'ara estic més convençut que superarem els 4 diputats que no pas ens quedarem fora, malgrat les manipulacions informatives del Grup Godó i la seua interpretació de l'enquesta del CEO.
 
Anit vam decidir començar la nostra campanya amb una xerrada de contingut presentant el llibre de l'amic i company Albert Botran "Unitat popular. La construcció de la CUP i l'independentisme d'esquerres", i amb una acció directa de denúncia clavant els primers cartells en una seu bancària de la ciutat de Girona culpable de nombrosos desnonaments i vergonya màxima de l'actual situació de crisi: Bankia. Tant un acte com l'altre van ser tot un èxit.

Aquest matí en Lluc Salellas i un servidor hem anat a Celrà, concretament al mercat del poble, i hem compartit el matí amb els veïns i veïnes i l'alcalde de la localitat Dani Cornellà. La satisfacció que dóna l'apropament amb la gent senzilla del carrer, el suport que reps d'ells i les seus ganes perquè la CUP esdevinga un agent polític al Parlament capaç de fer el mateix que fem als ajuntaments, és a dir, denunciar la corrupció, apostar per noves formes de fer política, portar un discurs sincer i desacomplexat, no té preu. 

L'agenda continuarà a la tarda amb una nova parada informativa al pont de Pedra de Girona des de les 17h., el debat organitzat a la Casa de Cultura de Girona per la Xarxa pels drets socials de Girona i, finalment, acabarem amb una xerrada que presentaré jo mateix del periodista basc Martxelo Otamendi al Casal Independentista el Forn. 


Coses interessants d'avui:

Vídeo #SomUnitatPopular


Article de l'Eudald Carbonell donant suport i demanant el vot per la CUP al Periodico de Catalunya

Article inici de campanya a El Punt/Avui

Article d'Enric Stern al Punt/Avui

1 comentari:

Anònim ha dit...

Toni, la campanya al igual que aquest video és una bonica història d'amor amb final feliç!

http://youtu.be/el0OHgDQPmY

Ànims!