dijous, 24 de febrer del 2011

Això és CiU: menys metges, menys mestres... però més i millors porres.

Fa uns mesos els ciutadans del Principat vam haver de triar el nou govern català. Molta gent, cansada dels dos tripartits, va exercir el seu dret a vot en clau de canvi i sobretot de càstig a uns partits polítics (PSC, ERC i IC) que no havien satisfet les seues demandes o com a mínim que no havien estat capaços de donar la sensació de cohesió i de ser un govern estable i fort. Davant d'això molts van optar per altres forces polítiques, pel vot en blanc, el nul o l'abstenció. Ara bé, una part important de l'electorat va optar per tornar a donar confiança a la dreta catalana. Uns que, votant per primera vegada, ho feien confiats que serien millors que no pas els que manaven tot i que no sabien ben bé el que votaven: més per inèrcia que per convicció; altres, desitjosos de tornar a aquells “fabulosos temps del pujolisme” on la política es basava en creure que el país és el partit i el partit el país. Les eleccions van acabar portant els convergents al govern i, per tant, retornant Catalunya a la “normalitat” que mai havia d'haver abandonat. Perquè aquesta és la filosofia covergent: nosaltres som els normals i la resta són gent estranya amb la que convivim.

Convergència i Unió, però, no ha trigat massa en demostrar que són realment: dreta pura i dura. Hi ha alguna diferència en termes econòmics entre Mas, Camps i Aguirre? No, cap ni una. La seua política ens ho demostra diàriament: la dreta catalana no vol perdre el tren de la crisi, fabulosa excusa, per a anar desmantellant l'autonomia del benestar i anar, poc a poc, privatitzant-t'ho tot. Primera mostra:

Europapress: 17 de febrer de 2011

2.000 metges catalans signen un manifest contrala "degradació" de la

sanitat

Prop de 2.000 metges pertanyents a la xarxa d'hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) han subscrit un manifest contra la "degradació" de la sanitat pública, després de l'anunci de mesures contra la reducció del dèficit sanitari, ha explicat a Europa Press una de les promotores de la iniciativa, la radiòloga de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona Rosa Boyé.

Això és el mateix que ha anat fent Camps al País

Valencià i Esperanza Aguirre a Madrid els darrers deu anys. CiU, però, arriba tard i ho ha de fer amb presses. Si el que diuen els nostres metges es compleix, la sanitat del Principat aviat estarà als mateixos nivells que la del País Valencià, és a dir, totalment degradada, amb unes llistes d'espera interminables i amb uns hospitals deixats de la mà de Déu.

Segona mostra:

Sindicat USTEC: 23 de febrer de 2011


TANCADA COMITÈ INTERCENTRES AL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ


USTEC·STEs INFORMA QUE AQUEST MIGDIA ELS DELEGATS I DELEGADES DEL COMITÈ INTERCENTRES DEL PERSONAL LABORAL S’HAN TANCAT A LA SEU DEL DEPARTAMENT PER DENUNCIAR QUE A LES LLARS D’INFANTS DE LA GENERALITAT:

  • NO es cobreixen les substitucions, ni les senceres ni les reduccions de jornada.

  • NO es cobreixen les vacants ni aquelles produïdes per jubilació.

  • No es permet compactar la reducció de jornada d’un terç retribuïda al 100 %, després de finalitzar el permís maternal.

El Comitè Intercentres del Personal Laboral del Departament d’Ensenyament romandrà tancat en aquestes dependències del Departament fins que es puguin negociar, atenent a la bona voluntat de les parts, els temes sobre substitucions, cobertura de vacants, empreses de servei

s, manteniment de plantilles, convocatòria pública, etc., tots ells directament relacionats amb uns serveis públics de qualitat i unes condicions laborals que no menyspreïn la di

gnitat dels treballadors i les treballadores.

Comitè Intercentres del Personal Laboral del Departament d’Ensenyament

Ahir el sindicat de mestres i professors USTEC denuncia que de cares a l'any vinent faltaran uns 500 professors a la demarcació de Girona per a poder cobrir la demanda d'alumnat. La senyora Irene Rigau s'ha dedicat a dir des de que ha entrat que no hi

haurà increment de la plantilla sinó tot el contrari: menys mestres per a més alumnes. Ara bé, la tàctica per a despistar el personal ha estar parlar sobre els ordinadors portàtils i el projecte 1x1.

No entraré ara a valorar aquest projecte perquè el tema dóna per a una tesi doctoral, sobretot com de malament s'ha anat implantant gràcies a la incompetència del senyor Ernest Maragall, però clar, ara sembla que el principal problema que tenen els centres catalans siguen els ordinadors portàtils: al final CiU acabarà muntant una crema pública de portàtils a la plaça Sant Jaume!

Tot això que hem anat explicant té com a rerefons la crisi econòmica del sistema capitalista. Ara bé, sorpresa, per a algunes coses si que hi ha diners:

TV3 i BTV: 23 de febrer de 2011

Els Mossos estrenen escopetes de pilotes de goma més precises i segures

Ens les pròximes setmanes, els antiavalots dels Mossos d'Esquadra substiuiran les escopetes de pilotes de goma per unes de noves. Amb la nova adquisició, els agents podran disparar directament a l'objectiu des d'una distància de 50 metres, però es produiran menys lesions perquè els nous projectils no reboten.

Els antiavalots conservaran les antigues escopetes, però només les treuran com a últim recurs, quan no hi hagi prou amb els nous projectils per enfrontar-se als violents i dominar la situació.

Mira que bé, per a pilotes de goma i armament per als Mossos si que tenim diners! Què haurà costat comprar aquesta nova joguina per als guardians de l'ordre i la llei (espanyola, clar)? CiU es destapa totalment. El seu govern suposa definitivament eixir del foc per caure en les brases. Tots els qui els van votar no gaire convençuts ja s'ho poden fer mirar perquè d'aquí un parell de mesos hi haurà eleccions municipals i si CiU aconsegueix el poder en les principals ciutats del Principat tindrem polítiques de dretes per a molt de temps i ja sabem quins col·lectius seran els més desafavorits: els de sempre.

1 comentari:

Jaume M. Pérez ha dit...

Com sempre un escrit clar i comprensible. No entenc com els teus escrits no es publiquen en els periodics importants.