diumenge, 12 d’octubre del 2008

Un altre 12 d'octubre


Acabem de passar un altre 12 d'octubre. Tot i ser diumenge he volgut continuar la tradició que sostinc des de fa anys en una data tan marcada: treballar. Malgrat tot, la feina realitzada a casa no m'ha mantigut totalment aliè dels esdeveniments que s'han anat produïnt al llarg del "dia de la raza". Els companys i companyes que ahir es van encadenar a Montjuïc van iniciar tota una sèrie de manifestacions i accions de denúncia del que el 12 d'octubre representa realment: la màxima expressió del nacionalisme feixista espanyol. Els goriles que s'han concentrat a Barcelona, Tarragona o València així ho han demostrat.

Així i tot, les imatges del dia les tornen a protagonitzar els Mossos d'Esquadra. El cos repressiu espanyol comandat per l'il·lustre Joan Saura, ha tornat a defensar als feixistes i massacrar a cops de porra als defensors de la llibertat. Així va tot en aquest petit racó de món. Ara bé, el senyor Saura ahir es feia la foto amb la neta del president Companys: gran demòcrata! Sí senyor, la foto que no falte. No sé si els votants i militants de base d'Iniciativa per Catalunya reflexionen sobre el paper que el seu partit està jugant en la política del Principat actualment. Espere que si i que encara quede una mica de racionalitat en les files dels ecosocialistes.

La repressió, però, no ha marcat sols el dia d'avui en terres principatines: a València la polícia nazional espanyola també ha actuat per a defensar als seguidors del president dels clubs d'alterne espanyols: el proxeneta i líder d'España 2000 José Luis Roberto "El Cojo". Potser després els regalarà vals descompte per gaudir dels favors sexuals de les pobres noies que explota en els seus locals.

Finalment, a Girona ens hem manifestat un centenar de persones durant la vesprada. Aquí, afortunadament, cap secta espanyola d'extremadreta havia convocat. Tot i així, però, des de l'esquerra independentista hem cregut convenient manifestar-nos per denunciar una data tan obscura i terrorífica com el 12 d'octubre.