divendres, 4 de juliol del 2008

Els muntatges policials dels Mossos

Cada dia no tenim la sort de publicar al bloc una bona notícia com la que ahir es va produir. El fet és que dos joves militants de Maulets de Salt havien estat denunciats pels Mossos del senyor Saura de ser els protagonistes d'algunes accions desenvolupades durant la manifestació gironina de l'11 de setembre passat. L'acusació, realitzada sense cap mena de fonament ni prova, va portar als joves saltencs a ser jutjats ahir al matí. Tots pensàvem que altre cop la justícia espanyola avalaria la versió policial i els companys serien condemnats a alguna mena de multa. Però la sorpresa va saltar a última hora i els companys van ser absolts i els Mossos condemnats i, el més importat, reconeguts com a autèntics montatgistes i mentiders. Fa molts anys que l'esquerra independentista i els moviments socials dels Països Catalans denunciem aquest tipus d'actuacions. Normalment, la justícia col·labora en la mesura del possible en favor de la versió policial i les nostres denúncies acaben convertint-se en condemnes en contra nostra. Ara ha estat a l'inrevés. Podem estar contents i esperem que no siga l'última vegada. Us deixe la notícia a avui sortia al Punt.

Multen amb 200 euros uns mossos per no haver assistit al judici i absolen els joves que els agents van denunciar



DANI VILÀ. Girona


+ La concentració de suport dels Maulets d'ahir als jutjats. Foto: D.V.

El jutge del jutjat d'instrucció número dos de Girona va imposar ahir una multa de 200 euros a uns mossos per no haver-se presentat com a testimonis en un judici que s'havia de celebrar ahir i va absoldre els dos joves de Salt que havien denunciat els agents policials.

Els fets van succeir després de la manifestació de l'Onze de Setembre de Girona de l'any passat, quan els dos joves, militants de l'assemblea de Maulets de Salt, van ser identificats pels Mossos d'Esquadra. Des de l'entitat independentista s'assegura que la retenció i l'interrogatori dels agents es va fer de «manera il·lícita». Mesos més tard, els dos joves van rebre una convocatòria judicial acusats d'haver pujat a la bastida d'un edifici trencant la tela de protecció, haver desplegat una pancarta contra la visita del monarca espanyol i haver encès bengales. En la disposició judicial també s'acusava els joves de llançar bombetes de pintura al Banc d'Espanya i a la seu de la Subdelegació del Govern.

El col·lectiu Maulets va voler expressar ahir públicament el seu desacord amb l'actuació dels Mossos i, minuts abans del judici, una quinzena de joves van donar suport als dos acusats i van qualificar de «muntatge policial» tot el procés viscut pels dos saltencs. Els participants en la concentració de suport als dos joves de Salt van desplegar una gran pancarta en què es llegia «Prou muntatges policials» i s'hi reclamava l'absolució dels dos acusats. La resolució judicial va satisfer el col·lectiu de Maulets, en especial, la multa als mossos per no haver-se presentat al judici a relatar i donar fe dels fets. Pels Maulets, el judici ha «tret a la llum el muntatge» i consideren que amb la multa econòmica els agents «pagaran per la seva prepotència».