diumenge, 27 de març del 2011

A Girona la CUP és l'alternativa que suma



Des de fa mesos, la CUP de Girona s'ha estat reunint amb diferents sectors polítics i socials de la ciutat. La intenció no ha estat altra que la de sumar quantes més sensibilitats millor al projecte de la unitat popular. Aquestes converses, però, han tingut en alguns casos èxit (Reagrupament i Partit per la Dignitat Rural) i en d'altres, malauradament i contra la nostra voluntat, no. Siga com siga, la feina de la CUP ha de ser la de seguir buscant complicitats entre tots aquells sectors de la ciutat que entenen que cal un canvi a l'Ajuntament en dues direccions: en l'aprofundiment del discurs independentista i, sobretot, en la construcció d'una alternativa política al sistema establert. Aquest segon punt, però, no es pot fer des de posicions avantguardistes i sectàries, tot el contrari. El treball amb associacions de veïns, moviments socials, propostes polítiques diverses, professionals de diferents àmbits laborals i acadèmics, entre d'altres, ha de ser una prioritat si realment es vol construir un model de ciutat diferent.

La CUP té l'obligació de fugir de grans discursos teòrics i puristes que no ajuden a fer avançar el projecte. Si alguna cosa és la CUP és praxi. Sense abandonar la reflexió i la teoria, la funció que ha de tenir una organització com la nostra és la de portar a la pràctica tot allò que d'altres teoritzen, allò que ja està més que escrit i debatut. La gent, aquest poble que tant ens omple la boca en els grans discursos d'esquerres i "antitot", vol solucions als seus problemes i no grans dosis de purismes pseudorevolucionaris que normalment només porten a la inacció d'aquells que més s'omplen la boca amb aquests. En aquesta direcció, el programa electoral que presentarà la CUP de cares al 22 de maig estarà ple de propostes clares i contundents, fruit de la reflexió prèvia i les converses amb els sectors afectats de la ciutat, que pretenen canviar de dalt a baix un ajuntament que actualment està més aprop del caciquisme hispànic de finals del XIX que no pas del que ha de ser una administració propera als ciutadans, moderna i d'esquerres.

En aquestes municipals a Girona les persones d'esquerres i independentistes ens juguem moltes coses. Entre d'altres aconseguir que les demandes de tots aquests sectors que he citat abans arriben al ple. I això només ho pot fer la CUP, tant per la trajectòria política dels darrers vuit anys com per la seriositat demostrada en la seua feina. La propera legislatura, doncs, la CUP vol ser la veu del carrer a l'Ajuntament i això depèn únicament de nosaltres i la confiança que li donem. Ara és el moment de transformar en vots tota la feina feta a peu de carrer.