dimarts, 24 de maig del 2011

No ho farem sols perquè, precisament, això és el que ens diferencia

L'èxit que la Candidatura d'Unitat Popular ha aconseguit en les darreres eleccions municipals arreu dels Països Catalans marca un abans i un després en la història d'aquesta nació. Definitivament avancem cap a la independència i un nou model de relacions econòmiques diferent i basat en la justícia social. Ara bé, que ningú es confonga: això no dependrà només de la CUP sinó de tota la ciutadania compromesa amb l'alliberament nacional i social d'aquestes terres. Perquè això és el projecte de la CUP i el que ens diferencia de la resta de forces polítiques: nosaltres ni som ni volem ser professionals. Com hem dit més d'una volta: "nosaltres no som d'eixe món". La nostra força està al carrer i ara, simplement, tindrem més força per a portar-la dins les institucions, res més. Cal, per tant, que la gent que ha votat la CUP l'acompanye en el seu dia a dia i, sobretot, fiscalitze en tot moment la feina que es fa des de dins per a que la veu dels de fora es veja realment representada. Per nosaltres és igual d'important un partit amb representació que sense, un moviment social que un regidor, una associació de veïns que un alcalde.

Molts són els que es sorprenen pels resultats de la CUP. No ho entenc, sincerament. Què es pensaven? La CUP no és un bolet polític com d'altres forces independentistes, la CUP és, com diuen els companys de Berga, feina, feina i més feina. Han estat molts anys treballant, amb o sense representació, això ens ha donat igual perquè el nostre compromís no és amb cap institució o entitat bancària sinó amb la gent normal d'aquest país, amb tots aquells que paguen hipoteca, que estan a l'atur, amb feines precàries, que s'han quedat sense beca per culpa de Bolonya, que reben pals a cada manifestació o que, simplement, n'estan farts de tanta corrupció i política de "peix al cove". Perquè la CUP ha aconseguit el que mai havia aconseguit cap partit des dels anys de la transició: que la gent vaja a votar convençuda de que ho fa pels millors, per aquells que realment són honestos i li donen més confiança. Un amic em deia l'altre dia: "gràcies perquè portava moltes eleccions votant amb una pinça al nas". I això ha fet la CUP: hem tret la pinça i hem il·lusionat la gent. Ara, a més, obrirem les finestres dels ajuntaments i la ventada serà tan forta que a més d'un exgovernant li caurà la cara de vergonya davant dels seus veïns quan es comence a escampar tants anys d'acumulació de porqueria.

Pel que fa als resultats crec que, tot i que darrerament es parla sobretot de Girona pel fet de ser una capital de província, és de justícia recordar que la CUP ha mantingut el seu regidor en una ciutat tan important com Mataró, ha passat d'un a tres en llocs com Vilanova i la Geltrú o Valls i, com no, que ha aconseguit la primera alcaldia de la seua història: Viladamat. Perquè com diu la cançó: "els temps estan canviant". Els resultats, doncs, són bons, però el seu manteniment d'aquí quatre anys depén de tothom, dels militants i simpatitzants, dels votants i de tots aquells que gràcies a la nostra proposta han recuperat les il·lusions perdudes en la política en general i les institucions en particular.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

D'acord en les teves observacions.

Però en el reconeixement final t'oblides de Molins de Rei.

4 regidors, 1800 vots (3,3 vegades més que al 2007) en un municipi del Baix Llobregat, de 25000 habitants, també és tota una gesta.

Salut!

Toni.Rico ha dit...

I tant que és tota una gesta!! Quan vaig conèixer vaig quedar al·lucinat i meravellat de la bona feina que en Maymó i la resta dels companys de Molins han fet en aquesta població. Felicitats també!!