dijous, 22 de novembre del 2007

Escac al rei, escac a Espanya: fem país, construïm república!






Els darrers mesos han suposat per a la imatge de la monarquia espanyola als Països Catalans un abans i un després. El passat 13 de setembre, arran d’una concentració convocada per la CUP de Girona, junt a d’altres agents de l’Esquerra Independentista, es realitzava l’acció simbòlica de cremar diverses fotografies del rei espanyol Juan Carlos I. Una acció que a partir de la difusió mediàtica que la gran majoria de mitjans de comunicació nacionals i estatals van realitzar, va provocar l’acció repressora de l’aparell judicial i policial espanyol, que va acabar portant un total de 23 persones davant l’Audiencia Nacional.



Arran d’aquests fets i sobretot a partir de la reflexió i l’anàlisi de la situació per part dels i les militants de les diferents CUP de comarques gironines, es va decidir que havia arribat el moment de no quedar-nos sols en l’acció-reacció sinó que era l’hora de proposar, de construir. Quin país vol la CUP? Què vol l’Esquerra Independentista per als Països Catalans? Aquestes dues preguntes van generar el debat que ens va portar a creure en la necessitat d’engegar la campanya “Escac al rei, escac a Espanya. Des dels municipis construïm la República dels Països Catalans”. Una campanya, doncs, programada i decidida pels militants de la CUP de la intercomarcal gironina que va veure la necessitat de no desenvolupar ella sola sinó que era molt més profitós fer-ho de manera unitària, agafant l’àmbit d’acció nacional, on totes les CUP hi participaren i entre tots plegats poguérem arribar a conclusions conjuntes. Arran d’això, es va portar la proposta de campanya al Secretariat Nacional el qual va creure també necessari donar recolzament a la proposta gironina.



Així, arribats a aquest punt, el passat dissabte 17 de novembre, la CUP presentava la campanya en la mateixa Plaça del Vi de Girona on mesos enrere havia començat el descrèdit dels Borbons. Una presentació que va comptar amb la presència de diversos regidors i regidores i de diferents militants gironins i membres del Secretariat Nacional. Una campanya, doncs, que pretén crear debat i formular discurs. Una campanya que s’inicia amb un manifest que compta amb uns punts programàtics bàsics on els principis republicans, catalanistes i socialistes són l’eix fonamental per a la construcció de la nació catalana del futur. Una construcció nacional que des de la CUP creiem que s’ha de fer des de la base, des de les viles i ciutats i, evidentment, des del municipalisme. Una construcció nacional que ha de comptar amb les aportacions dels diferents agents de l’Esquerra Independentista com a moviment polític, però també dels diferents moviments socials i veïnals, els sindicats o d’altres col·lectius. En definitiva, una campanya que ha d’ajudar a la CUP i a l’EI a fer una aposta política clara i diferent on la societat dels Països Catalans veja reflectida la solució als seus problemes i l’avanç cap a una societat moderna, justa i lliure.

2 comentaris:

Jordi Navarro i Morera ha dit...

MOlt bon artícle noi, endavant amb la CUP i endavant amb la campanya republicana. L'Esquerra Independentista ha de formular debat teòric i engruixar les seves bases tot redefinint conceptes i reinterpretant postulats. Només així l'independentisme d'esquerres i rupturista que planteja la CUP arrelarà entre les classes populars del país.

Enric s. t. ha dit...

Ei antoniooooooo!

Jo també m'he fet un bloc!

és aquest: www.enricstern.bloc.cat!


Salut!!!!!!

enric