dimecres, 13 d’abril del 2011

Els palmeros de CiU i la defensa dels drets socials


Fa unes setmanes ja vaig publicar un post al bloc parlant sobre les retallades que el nou govern neoliberal de CiU pretenia aplicar en el Principat de Catalunya. Cada vegada sembla més clar que educació i sanitat, dos àmbits que mai han estat una prioritat per a la dreta a no ser que en puga traure profit econòmic, seran els principals camps de batalla. Avui, però, no vull parlar sobre les mesures preses pel govern d'Artur Mas sinó de la col·lecció de "palmeros" que treballen en les tertúlies i mitjans de comunicació catalans.

Aquest matí, he estat escoltant atentament la tertúlia de Catalunya Ràdio, dirigida per Manel Fuentes. De vegades faig el mateix amb la de RAC 1, grup Godó no ho oblidem, que encapçala Jordi Basté. El cas és que se n'ha parlat d'això de les retallades. Entre els tertulians hi havia el senyor Salvador Cardús, sociòleg i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, que actualment té un càrrec de degà en aquesta universitat si no vaig errat. El senyor Cardús es queixava de què ahir mentre ell, la rectora de la UAB i altres càrrecs programaven la retallada econòmica a la universitat i, per tant, enviar a l'atur a uns quants treballadors de tant il·lustre institució, un grup de sindicalistes, ha dit ell, van interrompre tan digna reunió i no els van permetre seguir amb el seu projecte de "liberalització universitària". A més, Cardús ha dit que els sindicalistes eren uns demagogs per demanar a la senyora rectora que renunciés al seu cotxe oficial. Com s'atreveixen!! Estan a punt de quedar-se en el carrer i amb una hipoteca que pagar i encara demanen això a la rectora.

Clar, el senyor Cardús no deu tenir problemes econòmics i per això s'ha permés el luxe de dir en la tertúlia que "a la UAB es podria retallar més d'un 10% i encara la institució podria funcionar al 100%". Increïble però cert. Lògicament el senyor Cardús en aquest 10% no inclou feines com la seua, totalment necessària per al funcionament de la universitat. El senyor Cardús que deu tenir un sou molt digne amb el qual, segurament, es podria pagar la nòmina de molts treballadors que quedaran al carrer els propers mesos per les retallades que tan defensa, no només cobra per la feina a la UAB sinó també per la seua participació en tertúlies en mitjans públics. Potser, la primera retallada que hauríem de fer és prescindir d'aquests tertulians, més aviat "palmeros del sistema", que l'única funció que tenen és la ensabonar els governants i lloar mesures tant antisocials com les retallades proposades per CiU. Clar, el senyor Cardús segur que té una mútua privada i porta els xiquets a una escola privada. Per això no li afecta.

L'exemple de Salvador Cardús no és més que un d'entre molts. Cada dia quan escoltes les tertúlies de la ràdio o de la televisió sents vergonya aliena del que s'arriba a dir. "La veu del seu amo", diuen alguns. El dia que coneguem d'on prové el xec que cobren aquests grans tertulians radiofònics a final de mes, llavors entendrem perquè diuen el que diuen i pensen el que pensen. Alguns, però, no ens deixem enganyar.


La CUP de les comarques gironines critica les retallades sanitàries del Govern

Anuncia fermesa en la defensa dels serveis públics, i dóna suport a la convocatòria del pròxim 28 d’abril a Girona

El govern conservador de Convergència i Unió (CiU) ha començat la seva croada contra els serveis públics anunciant múltiples retallades socials. Tot i que des del Govern s'afirma que aquestes mesures no afectaran els ciutadans, els sindicats i alguns col·legis professionals han advertit que les polítiques anunciades per l'executiu d'Artur Mas tindran efectes negatius en el dia a dia dels ciutadans catalans ja que malmetran considerablement els serveis bàsics del nostre suposat Estat del Benestar.

A més, l'executiu s'ha premès el luxe de treure l'impost de successions per beneficiar únicament les grans fortunes del país i tenir un argument més desmantellar encara més el sistema de serveis públics. En aquest sentit, les assemblees de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a les comarques gironines han expressat el més ferm rebuig a les retallades socials del Govern i, en especial, les fetes públiques els darrers dies que comportaran el desmantellament parcial d'un servei sanitari públic que és conegut arreu d'Europa pel seu caràcter garantista i per la seva qualitat.

En el marc d'una crisi econòmica del sistema capitalista com la que està vivint el país, la CUP considera que cal garantir més que mai els serveis públics i les polítiques que garanteixin els drets d'aquells qui més pateixen la situació actual. Respecte a això, les assemblees de la CUP han incorporat en el programa per a les properes eleccions municipals mesures per fer front a la crisi i defensar els drets de les classes populars del país, i per això fan públic el suport a les mobilitzacions que es duran a terme en contra les retallades socials.

Així mateix, la CUP anima tota la seva militància a assistir a les concentracions que se celebrin properament i, en aquest sentit, anuncia que l’organització secundarà la concentració del proper 28 d'abril que els treballadors de la sanitat gironina han convocat davant de l'edifici de la Generalitat. D'aquesta manera la CUP mantindrà una actitud ferma per defensar els drets de les classes populars catalanes des del carrer però també des de les institucions, fent propostes reals i concretes que serveixin per acabar amb la crisi sense haver de desmantellar els serveis públics.