divendres, 22 d’abril del 2011

"Història de Novelda. El passat d'un poble": ja el tenim aquí

El passat dimarts vaig presentar a la Casa Museu Modernista el meu primer llibre Història de Novelda. El passat d'un poble. La presentació, valga la modèstia, va ser tot un èxit ja que la sala que la CAM va habilitar va quedar petita. Molts amics, familiars i coneguts, a més de gent interessada, em van acompanyar en un dia tan especial. La presentació, que a banda de la presència del regidor de cultura Víctor Cremades i la responsable de la CAM Covadonga Belló, va anar a càrrec del cronista novelder Pau Herrero, va servir per a traçar unes pinzellades sobre el que els novelders es trobaran al llarg de les gairebé 400 pàgines del llibre.


Tal com vaig explicar, el llibre l'he escrit per la necessitat que tenia de llegir-lo. A dia de hui encara no existia una obra d'aquestes característiques i crec que Novelda s'ho mereixia. No sé si ho he fet molt bé o molt malament, els novelders jutjaran, però el que si que puc dir és que ha estat una faena que m'ha omplert molt intel·lectual i sentimentalment els darrers 3 anys i, només per això, ja n'estic molt satisfet. En defintiva, espere que la gent el gaudisca d'igual manera que l'he gaudit jo escrivint-lo. Espere que servisca per a que la gent del nostre poble conega millor Novelda, la senta més i, sobretot, siga conscient de què tenim una identitat fonamentada en una història i que això continue sent així només depén de nosaltres.

3 comentaris:

Joan Pujolàs i Vilar ha dit...

Felicitats! La presentació va ser un èxit!
Joan

Virgili Rico i García ha dit...

Enhorabona pel treball, espere poder llegir-lo el més aviat possible, i com a futur historiador i novelder donar-te les gràcies per fer-nos aquest regal a les novelderes i novelders de poder conèixer la nostra història, d'on venim. De debò revertisca en acció.

Virgi

Roger Verdaguer Serrat ha dit...

Toni, no sabia que ja ho tenies enllestit. Moltes felicitats!