diumenge, 6 de març del 2011

El vot útil es diu CUP

Els darrers mesos el discurs dretà i liberal ha anat prenent força i, sobretot, quotes de poder. Després de les darreres eleccions al Parlament de la Ciutadella, la dreta catalana representada per CiU ha vist créixer la seua quota de representació política i, sembla ser pel que diuen les enquestes, que de cares a les municipals pot continuar “in crecendo”. Les darreres retallades socials ens mostren un govern neoliberal fins la medula, que amb l'excusa de la crisi no s'aturarà fins privatitzar les poques empreses

públiques que queden i, a més a més, disposat a acabar amb les poques coses bones que els i les treballadores hem aconseguit des del final de la Segona Guerra Mundial: l'anomenat “Estat del Benestar”.

La dreta, però, no només és catalana i autonomista sinó també espanyola i centralista. La darrera enquesta realitzada sobre les municipals a Girona ens dóna una dada molt curiosa i important: el Partit Popular pot quedar com a sisena força a la ciutat de Girona. Ara bé, sempre i quan fem un vot útil en favor de la CUP el proper 22 de maig. D'aquesta manera, doncs, l'esquerra independentista es pot convertir a Girona en l'única força dins l'Ajuntament capaç de frenar els avenços de la dreta, catalana i espanyola, i a més en la representació més desacomplexada de l'independentisme català.

La candidatura de la CUP barreja els dos elements que actualment necessiten les classes populars d'aquest país: un independentisme clar i català i un programa d'esquerra transformadora que aposta per avançar cap a un nou model polític, social i econòmic per a Girona i els Països Catalans. A més, els suports individuals, professionals, socials i polítics (en aquest cas el del nucli gironí de Reagrupament) converteixen la CUP en la candidatura unitària tant dels moviments socials gironins com també dels independentistes.

Si alguna cosa ha demostrat la CUP, i per extensió l'esquerra independentista, els darrers vuit anys a Girona és capacitat de feina, seriositat, rigor i compromís amb totes les lluites populars i socials que s'han desenvolupat a la ciutat. Treball amb associacions de veïns, participació en les fires populars i oficials, compromís ecologista en la lluita contra la MAT, denúncia de les obres del TAV, lluita contra l'especulació immobiliària, treball amb sindicats, treball amb organitzacions juvenils, treball en favor dels més desafavorits, compromís nacional ferm, etc... Per tot això cal, doncs, que el proper 22 de maig confiem en la CUP i no només li donem el vot sinó que també, en la mesura del possible, ens impliquem en la seua feina perquè, al cap i a la fi, al llarg de la història mai els grans canvis els han fet petites avantguardes ni líders messiànics sinó el compromís de la gent, del poble en general.