dimarts, 12 d’agost del 2008

Carimba, marcada en mi piel

L'amic David Segarra acaba de realitzar un nou treball periodístic en forma de documental en la seua aventura veneçolana. Coneixent-lo, de segur que és un bon treball. Us deixe la ressenya i els enllaços on el podeu trobar:Carimba, marcada en mi piel, és un documental que ens mostra les arrels i les pràctiques quotidianes i polítiques del racisme a Veneçuela.

Mentre a altres països ha existit un encés debat i una continua polèmica respecte a l'exclusió racial, a Veneçuela s'ha ocultat històricament el problema i s'ha tractat de negar. María Machado, la protagonista ho explica així: ací el racisme és com l'aire es sent, però no es veu.

El documental recorre els locals d'ocio caraquenys, les telenovel·les, els mitjans de comunicació, la política i la història descobrint un racisme a cops sutil i en altres ocasions brutal. El camí ens condueix fins la familia i ens mostra com l'àvia, la mare i la filla han sofert de diferents maneres la separació entre negres i blancs. L'alegria, l'energia i la consciència els han permés sobreviure amb dignitat i esperança. Tot allà enmarcat en el context de l'anomenada revolució bolivariana i els conflictes i canvis estructurals que està provocant.

Carimba és l'últim treball de Guarataro Films, la productora dels valencians David Segarra i Vicent Chanzà. Produït per Veneçolana de Televisió i Àvila Tv.

http://davidsegarrasoler.blogspot.com

www.guaratarofilms.com