dimecres, 30 de juliol del 2008

El cas "The Juana Chaos"

Sóc a Novelda, a casa dels meus pares, passant uns dies de les vacances estivals. Acaben tot just de passar les festes locals en què vam poder gaudir d'una nit de rock en català amb un concert de diferents grups entre els quals destacava Obrint Pas. Des del canvi de govern a l'ajuntament del poble s'ha vist un cert avanç cultural i, sobretot, una certa creativitat a l'hora de fer les coses per part dels novelders i novelderes. Els darrers anys s'han potenciat els grups locals i, per a desenvolupar aquesta tasca, s'han creat dues eines fonamentals: l'Associació Tots Toquem i el Raïm Festival. La primera reuneix als diferents grups de música del nostre poble i treballa per a la promoció dels mateixos. La segona és un festival de música que serveix per a potenciar als grups locals i que els darrers anys s'ha anat assentant com a trobada musical al poble i la comarca.

Enguany, però, l'extrema dreta espanyola, el nacionalisme de veritat més ranci que mai, ha intentat aturar els avenços locals. Així, assabentats que un grup novelder anomenat "The Juana Chaos" (en català "El caos de la Joana") actuava al festival aquest cap de setmana, s'han dedicat a contaminar l'ambient i utilitzar el fet per anar contra els organitzadors i l'equip de govern municipal. Aquests miserables no tenen altra forma de fer política que buscar a ETA fins i tot en festivals de música a l'altra punta d'Euskal Herria. Rosa Díez, gran abanderada de la democràcia i la llibertat (supose que no cal dir que el to és irònic), ha arribat a fer declaracions sobre el tema a la Cadena COPE (en altre lloc se la prendrien a conya). Però és més, els poca vergonya locals han demanat la dimissió del regidor de joventut!!! A què sembla una broma tot plegat? Doncs és la realitat de la misèria política d'UPyD, ni més ni menys.

Al final sembla ser que els amics i companys de "The Juana Chaos" (amics perquè realment als components del grup els conec de fa molts anys) s'han hagut de canviar el nom per "Gatxamiga Surfer". Em recorda a allò de "no os podeis presentar como Batasuna. Pués lo haremos como ANV". En aquest país d'hipòcrites el que és realment important és la façana i no el contigut. L'enrenou i canvi de nom ha servit per a dues coses: per a què la gent normal puguem riure'ns de la malaltia política d'alguns energúmens que veuen fantasmes on no n'hi ha i segon per a fer propaganda per tot arreu del festival novelder.

Amunt el Raïm Festival!

pd: què pensarà de tot això l'Iñaki de Juana Chaos?

1 comentari:

PAUET ha dit...

AMunt Raïm festival molt ben dit casi es carreguen una de les poques coses que tenim en aquest poble que la gent jove estima cada any un poc mes. La seccio de UpD a novelda es va voldre presentar i ja ho ha fet.