dijous, 18 de març del 2010

La CUP de Girona pot entrar a l'Ajuntament de Girona

Així ho afirma avui el diari el Punt segons algunes enquestes que, sembla ser, han arribat a la redacció del diari gironí. Ja fa temps que a Girona es respira aquesta possibilitat. La bona feina que hem fet i que estem fent comença a quallar i molta gent comença a veure en la CUP l'única alternativa viable per a Girona davant del caciquisme nadalista del PSC, el servilisme vergonyant d'ERC i IC i la possibilitat que la dreta convergent arribe al consistori gironí. De moment: no ens emocionem. Pas a pas i a seguir treballant. Tot i així no em puc estar de parafrasejar al Camp Nou d'ahir: Sí, sí, sí, anem a la Plaça del Vi.


El PSC baixaria a Girona a les municipals i CiU pujaria, segons una enquesta
ICV perdria vots, ERC i el PP es mantindrien i la CUP podria arribar a entrar al consistori, al 2011
18/03/10 02:00 - Girona - dani vilà

Una de les enquestes electorals que estan fent els partits en els últims mesos assenyala que a les properes municipals es mantindria la tendència de descens del PSC a Girona i la pujada de CiU, principal grup a l'oposició. La diferència de quatre regidors entre les dues forces es podria reduir, però els socialistes es mantindrien com la força més votada a la ciutat. Pel que fa a la resta de grups, ICV perdria suport ciutadà i li podria passar factura el cas Pardo, mentre que ERC i el PP mantindrien els quatre i dos regidors que tenen. Els resultats es consideren orientatius, ja que les eleccions al Parlament poden fer variar les municipals.

Tots els partits tenen sobre la taula les primeres enquestes sobre les eleccions municipals que se celebraran al 2011. Entre les conclusions més destacades d'aquests primers sondejos hi ha el fet que els socialistes continuarien perdent vots i podrien perdre un regidor, que els faria passar dels 10 actuals als 9. Si es confirmés aquesta hipòtesi seria el quart descens consecutiu des del 1999, quan el PSC va obtenir l'última majoria absoluta amb 14 regidors i els 11 de l'any 2003.

En sentit contrari, el sondeig situa a l'alça el grup de CiU, que podria arribar als 7 o als 8 regidors segons quin fos l'escenari final de les eleccions municipals que s'han de celebrar al maig del 2011. Malgrat aquestes diferències entre els dos principals grups, el PSC es mantindria com el grup més votat. Cal tenir present que al 2007 la diferència entre les dues formacions va ser de més de 4.000 vots, que suposa un 12% dels votants. Aquest panorama obriria la porta a noves majories, un fet que ja va passar al 2007, quan ERC i ICV van negociar amb CiU la possibilitat d'arribar a un acord de govern.

Precisament, els republicans mantindrien els quatre regidors que tenen en l'actualitat, mentre que ICV baixaria i podria arribar a perdre algun dels tres regidors que té. Una de les hipòtesis és que la investigació que es va obrir a Enric Pardo per aclarir els contractes que s'havien concedit a la cooperativa que ell havia creat perjudiqui els ecosocialistes, malgrat que l'informe final va deixar clar que no hi havia cap incompatibilitat. Aquesta formació també té per aclarir fins a les eleccions qui encapçalarà la llista, si finalment Joan Olòriz repetirà o bé si s'optarà per l'ara número 2, Núria Terés, o alguna cara nova un cop anunciada la retirada municipal de Pardo. Per la seva banda, el Partit Popular (PP) sembla que en les properes municipals mantindria els dos regidors amb el vot fidel a la formació que encapçala Concepció Veray en l'àmbit municipal.

Esperant la Generalitat

La majoria de formacions agafen aquestes enquestes com a tendències i consideren que serà important el que passi a les eleccions al govern de la Generalitat de final d'any. Per això, molts dels partits esperen que hagin passat aquests comicis catalans per establir la línia a seguir a la capital gironina. Una altra de les incògnites és saber què passarà amb la CUP, que algunes enquestes confirmen la possibilitat d'obtenir un regidor i arribar al necessari 5% per poder entrar al consistori. Caldrà veure què passa perquè en altres eleccions els sondejos també apuntaven això i finalment no han obtingut regidor.

2 comentaris:

Jordi Navarro i Morera ha dit...

La CUP va pel bon camí, són gairebé 8 anys treballant a fons i colze a colze amb el teixit associatiu i crític de la ciutat, veurem com evoluciona tot però hi ha motius per a l'esperança, tot i així, ara comença una cursa de feinada brutal, però segur que entre tots i totes ens en sortim.

Joan Pujolàs i Vilar ha dit...

Sí, sí , sí, la CUP a la plaça del Vi!