divendres, 12 de febrer del 2010

Eleccions al rectorat de la Universitat de València




El 2 de març es faran eleccions al rectorat de la Universtat de València. Hi ha quatre candidatures entre les quals destaca, des del meu punt de vista, la d'Antoni Furió i la de Vicent Soler. Evidentment, destaquen perquè tots dos candidats representen les dues tendències del valencianisme actual. Furió, deixeble de Joan Fuster i catedràtic d'història medieval, representa el valencianisme d'arrel catalanista que ha estat majoritari en terres valencianes des de 1962 (per no dir abans d'aquesta data en molts casos i autors no siga que algú em salte al coll). Per altra banda, Vicent Soler, economista, representa en certa manera al valencianisme que s'ha autoproclamat des de mitjans dels anys 80 com a la “tercera via”. S'ha de dir, però, que tot i formar part d'aquest grup, Soler és, almenys pel què he intuït dels seus escrits, el sector més “fusterià” (per dir-ho d'alguna manera) d'aquest col·lectiu de pensadors.

Per tant, dues candidatures que de guanyar aportaran al màxim òrgan de govern de la Universitat de València un caràcter valencianista molt important si tenim en compte la realitat del país en l'actualitat. La meua aposta és, sense cap mena de dubte, Antoni Furió. Però no només per una qüestió de proximitat ideològica i de plantejament de país, sinó també per una trajectòria acadèmica i professional en l'àmbit universitari que crec que és de vital importància per a poder gestionar una institució com aquesta. A més, les propostes que l'equip de Furió està fent per a gestionar la universitat són realment innovadores i poden ajudar a que l'aplicació de l'anomenat Pla Bolonya siga menys dura del que en principi es preveu. La reducció del cost de la matrícula o la confiança dipositada en els membres del PAS dins el seu equip de treball, són elements a tenir en compte i que de segur ajudaran a millorar la Universitat de València.

Siga com siga, al final el més important serà que el nou rector tinga clara la valencianitat d'una institució que, al cap i a la fi, no deixa de ser el referent intel·lectual de la societat valenciana.

Notícia a vilaweb:

http://www.vilaweb.cat/noticia/3689090/comenca-campanya-oficial-eleccions-rectorals-universitat-valencia.html

Web de campanya d'Antoni Furió:

http://www.antonifurio.es/

Web de campanya de Vicent Soler:

http://www.vicentsoler.es/

3 comentaris:

Jaume ha dit...

Estas al tanto de les noticies de la uni de València, què crack.

Pere ha dit...

El comentari d'abans entenc que és irònic, no?

Green Kokichi ha dit...

Welcome to WebsiteBuilder.com

If you are looking for a way to build a website or have a new website built for you, we recommend the following website builder services and software which are all respected leaders in the e-commerce industry

build a web site
neon beer signs