dimarts, 1 de desembre del 2009

Font de Mora dimissió!!

Www.vilaweb.cat i http://www.fontdemoradimissio.org/

La comunitat educativa valenciana torna a sortir al carrer

La Plataforma per l'Ensenyament Públic concreta els tretze punts reivindicatius, sense renunciar-hi gens, i demana que es reprenguin les negociacions

La Plataforma per l'Ensenyament Públic torna a mobilitzar-se avui per protestar la política educativa del govern, per demanar que es reprenguin les negociacions amb la conselleria i per reivindicar, una volta més, drets que consideren irrenunciables, com explica a VilaWeb la portaveu de l'entitat, Gemma Piqué. Així, a les set del vespre hi ha previstes manifestacions a Castelló, València i Alacant sota el lema '1-D, mou-te per l'ensenyament'. La Plataforma va néixer l'any passat arran de l'ordre del govern d'ensenyar l'assignatura de ciutadania en anglès, però va acabar derivant en una organització per a reivindicar un ensenyament públic valencià de qualitat.

L'entitat ha reelaborat el manfiest que va presentar el curs passat a la Conselleria d'Educació i n'ha concretat els tretze punts (podeu consultar el nou document en pdf) als quals continua sense renunciar. Espera, així, tornar a obrir el procés de negociació i arribar a un consens 'amb l'única finalitat de millorar l'escola pública'.

'A final del curs passat, representants de Francisco Camps ens van dir que el president faria de mediador amb nosaltres i el conseller, però a hores d'ara encara no ha fet res', explica Piqué, que es queixa que les reunions que haurien de servir per negociar són 'merament informatives': 'No ens queda cap més remei que tornar a sortir al carrer', diu. també explica que els representants de la conselleria no mostren cap interès per arribar a un consens amb la comunitat educativa i que, després de tant de temps, se senten cansats. Tot i així, insisteix que mestres i sindicats no deixaran d'assistir a les reunions: 'Perquè nosaltres volem parlar i arribar a acords'.

El primer cavall de batalla de la plataforma va ser l'assignatura de ciutadania, que el govern pretenia que s'ensenyés en anglès. 'Hem aconseguit que no sigui així, però no pas perquè la Conselleria hagi fet res, sinó perquè ho ha dit un jutge', recorda la portaveu de la plataforma, que aplega sindicats d'ensenyament, professors i associacions de mares i pares.

Gemma Piqué també diu que la plataforma continua demanant la dimissió del responsable d'Educació, Alejandro Font de Mora: 'No sap fer de conseller, i és tota la comunitat educativa que en demana la dimissió, no només la plataforma'. Així, la manifestació d'avui, que té el suport de tots els partits de l'oposició, també serveix per tornar a protestar contra 'la política nefasta de la Conselleria d'Educació'.

1 comentari:

Jaume ha dit...

Entre els 13 punts ja concretats destacar: Creació immediata de comissionsd’escolarització que estudien la demanda de 0-3 anys i garantisquen la seua cobertura, Pla de formació en llengües per al professorat d’infantil fins que puguen impartir la docència en llengües estrangeres, Tancament A JUNY 2010 d’un pla d’eradicació de barracots crònics amb dates concretes, Negociació d’un nou acord de plantilles que tinga en compte el personal docent i no docent necessari per a afrontar les noves necessitats educatives: personal d’administració i serveis, hores curriculars, atenció a la diversitat, NEE, PT, educadors, psicòlegs, hores de càrrecs directius, coordinació didàctica, tutories…, Mapa linguistic que garantisque el dret de tot l'alumnat a l'ensenyament en Valencià en tots els centres sostinguts en fons públics, S’ha d’avançar en la gratuïtat dels serveis complementaris en totes les etapes educatives tant en les preobligatòries com en les obligatòries.