divendres, 17 de juliol de 2009

Vaga i festes a Novelda

Després de mesos séncers sense actualitzar el bloc em dispose a fer-ho. Avui, però, la notícia que penjaré és trista i encoratjadora alhora. Obric el portal d'internet www.llibertat.cat i veig que parlen de Novelda. He quedat parat, la veritat. La notícia en concret parla sobre la crisi que el sector del marbre està vivint en la capital de les Valls del Vinalopó. Una crisi que ja prové de mesos enrere i que ha acabat amb el tancament de diferents fàbriques que treballen aquest producte, enviant a l'atur a centenars de treballadors que portaven molts anys deixant-se la pell i la vida en el seu treball. El capitalisme no perdona. La notícia, però, té un punt d'optimisme: el poble no s'ha quedat a casa trist i vençut.

Demà dissabte comencen les festes populars i de moros i cristians. Enguany, segurament, no seran com els darrers anys. La crisi, com deia, ha deixat molta gent sense feina o sense cobrar i en unes cirscumstàncies tan dures dubte molt que la gent tinga les mateixes ganes de festa que altres anys. Tot i així, el bloqueig valent que els treballadors de Levantina han fet en les pedreres de l'Alguenya ens mostren que encara queden treballadors que no renuncien a allò que per justícia els hi pertoca. Si Levantina vol marxar a la Xina que se'n vaja. Ara bé, la pedra es queda. Com diuen per aquí dalt: cornut i pagar el beure no ho vol ser ningú.

Us deixe l'enllaç de la notícia de llibertat.cat:

http://www.llibertat.cat/content/view/6013/1/

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Es trist que els mitjans de la regió apenes parlen del tema.

Anònim ha dit...

Hola Toni! com va? soc Noelia dels malaguenyos, de Novelda... estava en google i he arribat al teu blog, jeje, molt interessant =D

Toni.Rico ha dit...

Ei Noelia, com va la vida??!! Jeje, ens hem de vore per internet: que estrany és el segle XXI. Ara tinc el bloc una mica abandonat per falta de temps per escriure però espere poder publicar alguna coseta aviat.

Records i una abraçada

Toni