dilluns, 4 de gener del 2010
Sí al valencià
Any 2010 i els valencians i valencianes encara estem reclamant, demanant i exigint, que al nostre país s’exigisca el requiriment per a poder treballar en l’administració pública de conèixer la llengua autòctona. Increïble? Sí i tant. Ara bé, alguns ja no ens espantem davant d’aquestes situacions. Surrealista? Sí, ho reconec, però supose que la tirallonga d’estupefaccions i anomalies és tan gran al País Valencià que això ens ha fet endurir. En fi, que signeu per a reclamar aquest dret que tot ciutadà d’un país normal i corrent té en el seu propi territori:
http://sites.google.com/site/sialvalencia/
Associacions, sindicats i partits reclamen la incorporació del coneixement del valencià com un requisit en el projecte de Llei de la Funció Pública Valenciana
Els representants de diverses associacions, sindicats i partits polítics s’han concentrat davant la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques en el 26è aniversari de la Llei d’Ensenyament i Ús del Valencià (LUEV) per presentar públicament el “Manifest a favor del coneixement del valencià per a l’accés a un lloc de treball de les administracions valencianes” (que us adjuntem amb aquesta nota) i, així, reclamar al Govern valencià que no vaja per darrera de la societat valenciana pel que fa al reconeixement de la llengua pròpia dels valencians també en l’administració pública i la seua relació amb els ciutadans.
Els representants de les associacions, sindicats i partits han destacat el caràcter plural i unitari de la iniciativa, que continua oberta a l’adhesió de noves organitzacions i col·lectius, així com el fet que el que es reclama és simplement el respecte de l’administració al dret dels ciutadans a fer servir qualsevol de les dues llengües oficials al País Valencià en la seua relació amb ella i, per tant, a ser atesos en valencià.
D’altra banda, també s’ha destacat el fet que aquesta reclamació és un fet reconegut legalment en altres autonomies amb llengua pròpia, i no només en Catalunya i les Illes Balears, amb les quals el País Valencià comparteix la llengua catalana, sinó fins i tot en autonomies que com la gallega han estat governades durant molt de temps pel mateix partit que governa actualment el País Valencià. En aquest sentit, doncs, es tracta d’una reclamació de mínims, que simplement posaria el País Valencià al mateix nivell que la resta d’autonomies amb llengua pròpia.
Finalment, també s’ha destacat que, tot i que la xifra de llocs de treball de les administracions públiques catalogats lingüísticament al País Valencià és molt baixa, hi ha un nombre important de funcionaris capacitats per atendre els ciutadans en la llengua pròpia dels valencians, fet que expressa que la reforma del projecte de Llei de la Funció Pública Valenciana en el sentit apuntat pels signants del manifest seria perfectament aplicable i no significaria cap perjudici per als funcionaris, sinó un benefici per als ciutadans.
València, 23 de novembre de 2009
CONTACTE
sialvalencia09@gmail.com
Hola Toni!
ResponEliminaHe copiat aquesta noticia en el meu bloc personal (www.virgilirico.wordpress.com). Com a sugerència, al blogspot pots fer que des d'un escrit teu pugues adreçar qualsevol web clicant-li damunt el text que vulgues. Per exemple, si nomenes algún bloc, virgilirico, clicant-li damunt de virgilirico pots anar directament a la pàgina enlloc de copiar el nom o buscar-lo en algún buscador. És molt fàcil: marques virgilirico i li dones a Enllaç. Ara només has de posar la web a la que vols que s'adreci.
Apa, un salut!
Una demanda lògica per una comunitat compromesa per la llengua autóctona, cosa que a la comunitat valenciana pareix que no passa i poques veus s´alcen per protestar.
ResponEliminaWelcome to WebsiteBuilder.com
ResponEliminaIf you are looking for a way to build a website or have a new website built for you, we recommend the following website builder services and software which are all respected leaders in the e-commerce industry
build a web site
neon beer signs